Phases of Thought

Phases of Thought
Phases of Thought

7 Eylül 2010 Salı

Referandum Öncesi Son Seans

Önceki yazımda öngördüğümüz gibi IMKB referandum öncesi güçlü duruşunu (bozuk yurt dışına rağmen) sürdürdü ve tarihi zirveler yaparak, bugün düşse de 61 bin üstünden kapandı.

Yarında yatay ya da hafif yukarı yönlü bir "yarım" seans görülmesi muhtemel. Bayram ve referandum riskini almak istemeyen yatırımcılar, özellikle short yönünde, pozisyon kapatırsa yarın da zirve tazelenebilir.

Referandum sonrası ise şu olası senaryolar öne çıkıyor:

1. %55-60 Evet. Piyasanın ve "grafiklerin" ana beklentisi bu yönde. Bu durumda sert yukarı açılış ( %2-3 +) gelebilir. Sonrasında ise (1-2 seans içinde) kar realizasyonları ile sert düşüş bekleyen yorumcular çoğunlukta.

2. %50-55 Evet. Gene yukarı yönlü ama az şiddetli bir açılış fakat bu senaryoda realizasyonlar hemen pazartesi günü gelebilir.

3. Hayır. Sert aşağı yönlü açılış. Yorumlar* piyasa yapıcıların (py ya da nam-ı diğer PALA) her ne olursa olsun hayır "çıkarttırmayacağı" yönünde olsa da burası Türkiye.

Bakalım "borsa her şeyi önceden bilir" önermesi gene çalışacak mı ?

Pozisyon "long", oy "hayır". Evet çıkarsa para kazanırız, hayır çıkarsa seviniriz (kendi takımına karşı bahis yapmak gibi :X ) .

*: http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=50615&page=1235

1 yorum: